Китайска астрология. Наръчник по автентична даоистка астрология - Шели Ву

Китайска астрология. Наръчник по автентична даоистка астрология
Автор: Шели Ву
Обем: 298 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-02-18
Нашата цена: 13.65 лв
 

Корените на китайската астрологическа система са заложени надълбоко в класическите философии на Конфуций и Лао Дзъ. Тези мъдреци стават първите документирани психолози и съветници. Въз основа на 5000-годишна практика на наблюдения, китайската астрология разкрива как годината ви на раждане влияе върху вашите качества, движещи сили и възможности.
Китайската астрология се основава на 12 архетипни темперамента, представлявани от 12 символични животински знака. Всеки от тях се променя или придобива различен привкус чрез петте основни елемента – дърво, огън, земя, метал и вода. Всеки от 12-те животински знака трае цяла година, започвайки с второто новолуние след зимното слънцестоене, което се пада на различни дати между средата на януари и средата на февруари. Всеки знак се повтаря на 12 години, но специфичната комбинация от животински знак и елемент се появява едва веднъж на 60 години.
Книгата съдържа детайлно описание на всеки от животинските знаци, със силните му страни, двойственост, характеристики на нагласите и възможностите за благоприятна кариера. Разбираемо и подробно е описано модифициращото влияние на петте елемента и въздействието на часа на раждане под различните знаци от даоистката традиция. Последният раздел съдържа пълен справочник за взаимоотношенията – кои знаци са съвместими, двойките сродни души и кармични противници.

Шели Ву е родена в година на кучето. Вече повече от двайсет години води рубрики в различни печатни и електронни издания по китайска астрология, прави подробни прогнози за всеки знак и развива онлайн школа по даоистка астрология.