Далече от дървото - Андрю Соломон

Далече от дървото
Автор: Андрю Соломон
Обем: 808 стр.
Формат в мм.: 168х240
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2018-03-02
Нашата цена: 45.41 лв
 

Пред всеки родител стои дилемата: до каква степен трябва да приемe децата си такива, каквито са, и до каква степен да ги подтикне да постигнат най-доброто, на което са способни. В книгата са споделени историите на семейства, чиито деца са се оказали радикално различни – с различни увреждания, синдром на Даун, аутизъм, с тежки психични разстройства; деца гении и деца престъпници. Макар всяка от тези характеристики да има потенциала да обреча на изолация, именно изживяването на различието води до истинска близост и солидарност. Ще прочетете историите на родители, които не само са се научили как да се справят със своите изключителни деца, но и са открили дълбок смисъл в това. Любовта се оказва велика сила, способна да преодолее нечувани предизвикателства и да надмогне всякакви предразсъдъци.

Далече от дървото е хроника на неправдоподобното щастие, обитаващо пространството между ужаса и красотата. Това щастие не е дар, а всекидневно постижение на пряко засегнатите. Книгата ще разшири обсега на нашето състрадание и ще ни покаже истинската човечност.

Андрю Соломон (роден на 30 октомври 1963 г.) е бил преподавател по психиатрия в Корнелския университет, съветник към Факултета по психиатрия на Йейлския университет, директор на Центъра за изследване на депресията към Мичиганския университет.

Удостоен е с награда на Обществото по биологична психиатрия за приноса му в областта на психологията (2008) и с награда на Фондацията за изследвания на мозъка и поведението (2010). Носител е на награди на американските национални асоциации за психично здраве и за депресивни и биполярно-афективни разстройства. Автор на няколко бестселъра.

Удостоен и с награда на Националната литературна асоциация на САЩ и е финалист за „Пулицър“ (2002).