Мечтата на вълчицата - Шън Шъси

Мечтата на вълчицата
Автор: Шън Шъси
Обем: 244 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Труд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-04-06
Нашата цена: 13.64 лв
 

Тази книга е за един идеал и една мечта. Основният герой е вълчицата Дзълан. Нейният партньор е убит, но й завещава с последните си думи своята мечта – едно от вълчетата им да бъде крал на вълците. Неговата мечта става и нейна. Когато тя ражда пет малки вълчета, задачата й се струва лесна – все едно от тях ще е достойно за крал. Но съдбата не смята така и постепенно й отнема по едно вълче…

Шен Шиси умело разкрива животът на тези свирепи и жестоки животни – вълците. Пресъздава в детайли тяхната психология, поведението им в различни ситуации, като не спестява нищо от дивата им страна.

Шън Шъси е роден в Шанхай през октомври 1952 г. От малък изпитва интерес към животните и техния свят, затова осемнайсет години живее в граничната област, където са единствените тропически гори в Китай. Там придобива богати познания за дивите животни. От 1980 г. той започва да пише животински разкази. Досега е публикувал стотици произведения, предимно разкази, и е спечелил множество награди за прекрасните си животински истории. Сред най-големите му постижения са наградите за национална детска литература, специалното признание от Световния фонд за дивата природа (WWF), а някои от произведенията му са избрани в китайските учебници за основно и средно образование.