Единайсетият час - Джеймс Патерсън, Максин Петро

Единайсетият час
Автор: Джеймс Патерсън, Максин Петро
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-03-15
Нашата цена: 14.08 лв
 

Както може да се отгатне от заглавието, това е единайсетата книга от поредицата за Женския детективски клуб на Джеймс Патерсън за четири жени, които не само са близки приятелки, но и се допълват професионално, така че да могат да работят върху всички аспекти на криминален случай.

Линдси Боксър най-сетне е бременна! Ала нито за момент не забавя темпото на работата си. Когато милионерът Чаз Смит е брутално застрелян, тя открива, че оръжието на убийството е свързано със смъртта на четирима от недосегаемите престъпници в Сан Франциско. И е взето от склада с улики на собственото й ведомство. Всеки може да е убиецът – дори някой от най-близките й приятели.

Следващият случай, за който Линдси е повикана, е най-невероятното местопрестъпление, което е виждала някога: две глави без трупове, демонстративно изложени в градината на световноизвестен актьор. Когато и друга глава е изкопана, Линдси осъзнава, че в земята може да са заровени стотици жертви.

От поредицата за Женския детективски клуб на български са издадени от ИК „Колибри“ книгите „4-ти юли“, „Петият конник“ и „Шестата жертва“.

„Не мога да повярвам колко добър е Патерсън… Не ми се е случвало да започна негова книга и да не я довърша.“
Лари Кинг, Ю Ес Ей Тудей

Джеймс Патерсън (роден 1947 г.) държи рекорда на „Гинес” по брой на първи места в листата за бестселъри на в. „Ню Йорк Таймс”. С първата си книга печели наградата „Едгар“ за най-добър дебютен криминален роман (1976), когато авторът е едва двайсет и седем годишен. Оттогава е написал повече от трийсет криминални романа, сред които над 10 от поредицата с детектива психолог Алекс Крос. През 1997 г. „Парамаунт Пикчърс“ снима изключително успешен филм по „Целуни момичетата“, в който ролята на Алекс Крос се изпълнява от Морган Фрийман. Две други негови книги също са филмирани успешно.

Джеймс Патерсън твърди, че иска да бъде „кралят на романите, четящи се на един дъх“. Според почитателите на неговите трилъри той вече е такъв. Книгите му са оглавявали класацията за бестселъри на в. „Ню Йорк Таймс” над 60 пъти, а общият им тираж в световен мащаб е над 300 милиона екземпляра. Джеймс Патерсън фигурира в Книгата за рекордите на Гинес и като първия писател, продал над 1 милион електронни книги. Затова никой вече не се наема да го сравнява с други величия в областта на криминалния роман - Патерсън с основание е смятан за несравним феномен.