Колко силно го искаш? - Мат Фицджералд

Колко силно го искаш?
Автор: Мат Фицджералд
Обем: 0 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-03-08
Нашата цена: 17.29 лв
 

„Как тайната на големите спортни успехи
е свързана с ума, а не с мускулите“

За да подготви една от най-добрите си книги Мат Фицджералд е събрал впечатляваща колекция примери за спортна издръжливост от живота на най-елитните атлети на нашето време. След това майсторски е съчетал информацията с кратки представяния на най-актуалните научни изследвания. Резултатът е забележителен – книга, която може да се чете като спортна биография, но същевременно дава идеи как човек би могъл да подобри издръжливостта, като се превърне в свой личен „спортен психолог”. Това не е книга само за активни спортисти, това е четиво за всеки, който има нужда от мотивация, за да преодолее своите страхове и притеснения относно собствените си възможности.

„Надявам се тази книга да подтикне спортистите, техните треньори и всеки, който иска да се занимава със спорт да прилагат по-широко психологическите принципи и техники. Всъщност силата на психологията досега не се използва напълно в спортовете за издръжливост и тъкмо нейното целенасочено прилагане е едно от основните практически предложения, произтичащи от психобиологичния модел.“, споделя очакванията си авторът.

Мат Фицджералд е на 46 години и работи като хранителен консултант и треньор. Той е активен бегач и световноизвестен автор на едни от най-големите бестселъри за здраве и мотивация.

Освен изследовател на физиката и психиката на спортистите Мат е автор в различни спортни издания, а неговите онлайн тренировъчни планове се ползват от хиляди атлети.

Сертифициран експерт от International Society of Sports Nutrition, той консултира компании за спортни храни. Автор е на методологията Diet Quality Score (DQS). През 2017 той тренира с елитни бегачи и завършва маратона в Чикаго за 2 ч. и 39 мин., като финишира сред първите в своята възрастова група.

Коментар на автора:

„Във всяко състезание нещо вътре във всеки спортист (нещо, което сега можем да определим като усещане за усилие) поставя един простичък въпрос: Колко силно го искаш? За да реализираш спортния си потенциал, трябва да отговориш с вариант на отговора: По-силно. И след това трябва да го докажеш. На теория е лесно, на практика – трудно, много по-трудно, отколкото да разбереш как да тренираш, с какво да се храниш и кои обувки да избереш. Ето какво ви обещавам аз: след като прочетете тази книга, вашият отговор на най-важния въпрос в спортовете за издръжливост вече никога няма да бъде същият.“