Половин свят. Книга 2 от трилогията Разбито море - Джо Абъркромби

Половин свят. Книга 2 от трилогията Разбито море
Автор: Джо Абъркромби
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 145х213
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-03-29
Нашата цена: 17.60 лв
 

Гетланд отчаяно се нуждае от съюзници. Но къде да намериш такива, когато около теб има само врагове? Отец Ярви знае отговора: на другия край на света... или сред редиците на неприятеля.

Момчето се обучава в тренировъчния квадрат, момчето се бие рамо до рамо с другарите си в стената от щитове и така се превръща в мъж, във воин. И воин е всичко, което Бранд някога е искал да бъде, а също да върши добро и винаги да стои в светлото. За беда, не всички момчета са докоснати от майка Война.

А, Трън Бату е, макар и момиче. Нещо повече, Трън Бату е трън в задника на целия свят. Жените й се присмиват, защото не е като тях, мъжете я ненавиждат, защото иска да е като тях. Нека говорят, нека я сочат с пръст - нищо не е от значение, стига да се покрие с воинска слава и да отмъсти смъртта на баща си.

Майка Война, майка на враните, разперва железни криле над земите около Разбито море.

Задава се буря.

Абъркромби е роден на 31 декември 1974 г. в Ланкастър, Англия. От малък е пристрастен към компютърните игри. Завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Живее със съпругата си Лу и трите си деца в Бат, графство Съмърсет. С богатството и пълнокръвието на света, който изгражда, с ярките герои, смел език и майсторски развит сюжет Абъркромби е автор, който ще стои достойно в домашната библиотека до Дж. Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Брандън Сандерсън.