Училището за Добро и Зло - Соман Чайнани

Училището за Добро и Зло
Автор: Соман Чайнани
Обем: 440 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-03-22
Нашата цена: 12.81 лв
 

Някои приказки са писани, за да се разказват и повтарят до последната буква, други - за да изтръгнат от корен всичко, което някога сме познавали.
В първата книга от бестселъровата поредица на Сомен Чайнани булото пада от света на приказните герои, който познаваме, за да разкрие най-тъмните му кътчета и най-ужасяващите му тайни.
И само вечното приятелство между две момичета - момичета, чиято съдба е да бъдат архиврагове - може да промени предначертания път на приказките.Първите отвличания се случили преди двеста години. Някои години били взимани две момчета, някои години две момичета, понякога по едно от двете. Но ако в началото изборът изглеждал произволен, скоро хората установили определена закономерност. Едното винаги било красиво и добро дете, което всеки родител би искал да има. Другото било странно и грозновато, отхвърлено от всички още от раждането си. Противоположна двойка, избрана сред всички младежи и отвлечена.
На Софи и най-добрата ѝ приятелка Агата предстои да разберат къде отиват изгубените деца: легендарното Училище за Добро и Зло, където обикновени момчета и момичета се обучават, за да станат герои и злодеи от приказките. Софи – най-красивото момиче в Гавалдън – винаги е мечтала да бъде отвлечена и изпратена в собствената си вълшебна приказка. С розовите си рокли, стъклените си пантофки и отдадеността си на добрите дела тя знае, че ще спечели сърцата на всички в Училището за Добро като истинска принцеса. Агата, от друга страна, с безформените си черни дрехи, котка убиец и цялостна омраза към хората изглежда съвършена за Училището за Зло.
Но когато двете момичета са отвлечени и запратени в Безкрайната гора, съдбите им се оказват разменени – Софи е захвърлена в Училището за Зло, където трябва да учи Загрозяване, Смъртни проклятия и История на злодейството, а Агата трябва да търси мястото си в Училището за Добро сред красиви принцове и прекрасни девойки, които говорят с животните и мислят само за това как да открият целувката на истинската любов. Но какво ще се случи, ако грешката е първата стъпка към това двете момичета да открият кои са в действителност?

„Училището за Добро и Зло“ е епично пътешествие в света на приказните герои, който си мислим, че познаваме – свят, който крие тъмни кътчета и ужасяващи тайни. А единственият начин да избягаш от вълшебните приказки… е да ги изживееш.