SQL - практическо програмиране - Денис Колисниченко

SQL - практическо програмиране
Автор: Денис Колисниченко
Обем: 234 стр.
Формат в мм.: 159х235
Издател: ИК "Асеневци"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-04-09
Нашата цена: 18.15 лв
 

SQL е изключително популярен език за работа с релационни бази данни и е трудно е да си представим съвременен програмист или разработчик на сайтове и уеб приложения, който да не го знае.

SQL е приет като международен стандарт, затова може да бъдете сигурни, че неговото усвояване ще ви позволи да работите с всяка една релационна база данни – от най-простата SQLite до чудовищната Oracle.

Материалът в книгата е построен на принципа „от най-простото към най-сложното“. След като се запознаете със същността, предназначението и структурата на релационните бази данни и езика SQL, последователно ще усвоите: правилата за писане и въвеждане на заявки; начините за селектиране на данни от таблици; работата с псевдоними, вложени и свързани заявки, оператори, изрази, изгледи, агрегатни функции, релационни, булеви и специални оператори.

Ще научите и как се създават, модифицират и изтриват таблици, как се въвеждат, изтриват и променят полетата на данните, както и как се форматират и подреждат резултатите от изпълнението на заявките.

Специално внимание е отделено на работата с няколко таблици с една заявка, задаването на правата за достъп до данните и на използването на база данни при програмиране на PHP. Разгледан е и езикът PL/SQL, разработен за Oracle Database.

Авторът е положил максимални усилия да направи съдържа­нието достатъчно просто и нагледно.

Денис Николаевич Колисниченко е водещ автор в областта на програмирането и информационните технологии. Написал е многобройни статии и повече от 30 книги на компютърна тематика, в това число книги за PHP, MySQL, различни Linux дистрибуции (FreeBSD, Fedora, Ubuntu, openSUSE, Mandriva), Windows, интернет, Joomla!, Slaed, PHP-Nuke, Drupal и др.