Лятото на страха - Дан Симънс

Лятото на страха
Автор: Дан Симънс
Обем: 640 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-04-21
Нашата цена: 25.48 лв
 

Лятната ваканция тропа на вратата в Елм Хейвън, Илинойс, и шест 11-годишни момчета се канят да изживеят заедно последните дни на магията, наречена детство.

Защото това лято ще бъде различно. Това лято ще постави на изпитание приятелството им и ще ги накара да съзреят преждевременно.

Едно хлапе изчезва безследно. Възрастните започват да се държат странно. В нивите край Елм Хейвън се появяват загадъчни дупки. По улиците броди непознат мъж в униформата на войник от Първата световна, а един екарисажен камион преследва Майк, Дейл, Дуейн, Лорънс, Кевин и Харлън, като се опитва да ги убие.

И това е само началото на кошмара. Защото неизползваната от десетилетия камбана на Старото централно училище започва отново да бие. А когато съдбовният й звън изпълва нощта, децата разбират, че ще се случи нещо ужасно. Нещо, което ще промени завинаги тихото и доскоро спокойно градче.

Освен ако някой не събере смелост да се изправи срещу ужаса.

„Лятото на страха“ е свръхестествен хорър и роман за порастването в духа на „То“ на Стивън Кинг, „Нещо зло се задава“ на Рей Бредбъри и телевизионния сериал Stranger Things. Награден е с „Локус“ и номиниран за „Брам Стокър“ и „Бритиш фентъзи“.

Дан Симънс (р. 1948) е американски автор на бестселъри, добил световна популярност с романите си от цикъла „Хиперион“. Той е написал близо 30 книги в жанровете научна фантастика, фентъзи, трилър и хорър, отличени с десетки престижни награди, сред които „Хюго“, „Локус“, „Небюла“, „Уърлд фентъзи“, „Бритиш фентъзи“, „Бритиш сайънс фикшън“, „Артър Кларк“, „Брам Стокър“ и „Шърли Джаксън“.

Един от най-известните му романи - „Ужас“ - е превърнат в успешен тв сериал, а Sony Pictures готвят екранизация и по „Лятото на страха“.