Homo deus. Кратка история на бъдещето - Ювал Ноа Харари

Homo deus. Кратка история на бъдещето
Автор: Ювал Ноа Харари
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 168х240
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2018-04-28
Нашата цена: 31.85 лв
 

В зората на третото хилядолетие човешкият род се събужда, протяга се и разтърква очи. В ума му все още кръжат откъслеци от ужасен кошмар: „Имаше някакво място с бодлива тел, огромни облаци с формата на гъби. Но това е просто лош сън.“ Човечеството отива в банята, измива лицето си, оглежда бръчките си в огледалото, после си приготвя чаша кафе и отваря тефтерчето си: „Сега да видим какво е на дневен ред днес.“

В международния бестселър „Sapiens“ Ювал Ноа Харари ни показа как човешкият род надделява в битката за оцеляване и завладява планетата. В „Homo deus“ – своята нова, не по-малко завладяваща и провокативна книга, той насочва поглед към бъдещето на човечеството и стремежа на хората да станат богоравни.

Човешкият род днес е в състояние да овладее масовия глад, епидемиите и войната. Те вече не са непонятни и неконтролируеми природни сили, а предизвикателства, които могат да бъдат преодолени. За пръв път в историята повече хора умират от преяждане, отколкото от глад; от старост, отколкото от заразни болести; повече хора се самоубиват, отколкото са убити от войници, терористи и престъпници.

Какви тогава ще са занапред най-важните точки в дневния ред на човечеството? Изкуственият интелект и надмогването на смъртта? Ще се превърнат ли хората в „богове“ и как ще защитят този крехък свят от собствената си разрушителна сила?

Запознайте се със следващия етап от еволюцията: Homo deus.

Ювал Ноа Харари e израелски професор по история и автор на международния бестселър „Sapiens. Кратка история на човечеството”. Роден е на 24 февруари, 1976 г. Преподава в Катедрата по история на Еврейския университет в Ерусалим.

Харари за пръв път се задълбочава и специализира в средновековната и военна история в проучванията си от 1993 до 1998 г. в Еврейския университет в Йерусалим. През 2002 г. завършва дипломирането си в Ийдж Колидж, Оксфорд.

Оттогава той е публикувал много книги и статии, включително „Специални операции в епохата на рицарството“, „Крайният опит: Откритията на бойното поле и създаването на съвременна война“, „Концепцията за "решителни битки" в световната история“ и др.

Сега специализира в световната история и макроисторическите процеси.