Да получиш любовта, която искаш - Харвил Хендрикс

Да получиш любовта, която искаш
Автор: Харвил Хендрикс
Обем: 376 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-05-13
Нашата цена: 17.29 лв
 

Бракът не е статично състояние, a психологическо и духовно пътешествие. Започва във възторга на първата тръпка, преминава с лъкатушене през подводните скали на себеоткриването и постига кулминация в създаването на интимен, жизнерадостен и продължителен съюз. Пълният потенциал на подобна връзка зависи не толкова от способността ви да привлечете идеалния партньор, а от желанието ви да опознаете скритите страни на собствената си личност.

- Д-р Харвил Хендрикс

Чувствате се разочаровани, обезсърчени или нещастни във връзката си? Струва ви се че не получавате любовта, която искате? Време е за промяна.

Запознайте се с една от най-успешните книги за интимни взаимоотношения, превърнала се в класика в жанра и помогнала на милиони двойки да върнат любовта във връзкaтa си. Да получиш любовта, която искаш е преведена на повече от 50 езика и се използва за брачна терапия в редица държави по света.

Д-р Хендрикс описва хронологично етапите на връзката – привличане, романтична любов и борба за власт. С проницателност и дълбоко разбиране ни разкрива причините за дисфункционалното поведение и проблемите във връзката, помагайки ни да осъзнаем и да избегнем грешките в отношенията ни. Авторът разглежда методите за постигане на „съзнателен брак", където ранните фази на романтиката са отново събудени, а конфронтацията бавно се замества с израстване и подкрепа. Накрая д-р Хендрикс предлага серия от доказали ефективността си упражнения, благодарение на които достигаме до дълбоки прозрения за нас самите и отношенията ни с партньора, до разрешаване на конфликтите и връщане на живеца във връзката. Стъпка по стъпка се учим да се освобождаваме от самоунищожителното поведение и да получваме повече обич, подкрепа и удовлетворение във връзката си.

Харвил Хендрикс (роден през 1935 г.) е автор на книги за самопомощ, както и такива за взаимоотношенията, като заедно със съпругата си Хелън Хънт е създателят на "Имаго" терапията за успешни взаимоотношения (Imago Relationship Therapy). Хендрикс е най-известен с книгата си "Да получиш любовта, която искаш", бестселър на Ню Йорк Таймс, който печели огромна популярност в Америка. Хендрикс има докторска степен по психология и религия от училището по теология към Чикагския университет. Със съпругата си основава неправителствена организация, която подготвя терапевти за "Имаго" терапията.