Отвъд хребета - Пол Гобъл

Отвъд хребета
Автор: Пол Гобъл
Обем: 32 стр.
Формат в мм.: 223х227
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-05-20
Нашата цена: 7.28 лв
 

Представата за умирането като дълго изкачване е нещо, което можем да разберем.

Вървиш бавно нагоре към далечен хребет и ти се струва, че това няма край.

Ала гледката от върха направо ще ти спре дъха...

Пред теб е онази непозната земя, която се простира ОТВЪД ХРЕБЕТА.

Пол Гобъл (1933–2017)

Изключително оригинална книга с чудесни илюстрации.

„Буклист“

ПОЛ ГОБЪЛ е написал много прекрасни книги за деца, които са интересни за читатели от всички възрасти. Сред тях са отличената с наградата „Кейлдкот Медал“ „Момичето, което обичаше диви коне“, „Бизоновата жена“, „Седем братя и една сестра“, „Звездното момче“ и др.

Пол Гобъл (1933-2017) е илюстратор на книги, представящи истории и легенди на индианците от Големите равнини на Северна Америка.

Гобъл е роден в Хейзълмиър, Англия. Той е израснал в Оксфорд, където баща му е бил майстор на клавесини, а майка му - професионален музикант. Гобъл е учил в Централното училище по изкуствата в Лондон, а след това е работил като учител по изкуства, като дизайнер на мебели и като консултант в областта на мебелната индустрия. Първата му детска книга е публикувана през 1969 г.

През 1977 г. се премества в свещените за няколко индиански народа Черни хълмове в Южна Дакота, САЩ. Там е осиновен от вожда на племето оглала лакота Едгар Червеният Облак. Историята и културата на индианците от Големите равнини оказва силно влияние върху цялото творчество на Пол Гобъл.

Гобъл умира от болестта на Паркинсон на 5 януари 2017 г. на 83-годишна възраст.