Някой като теб - Шавиер Бош

Някой като теб
Автор: Шавиер Бош
Обем: 344 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-05-26
Нашата цена: 14.08 лв
 

По волята на съдбата в ръцете на тийнейджърка от Барселона попада визитна картичка, намерена случайно между страниците на книга, със загадъчното Appelle-moi (Обади ми се), написано с почерка на нейната майка, напуснала рано този свят. Заинтригувана, тя тръгва по дирите на странния зов, за да открие една тайна любов.

Едва четири дни са заедно Паулин и галеристът Жан-Пиер. Четири дни съвършено единение на тела и души в топлата прегръдка на омайния Париж, облъхнато от пеперуден полет, с вкус на вино от Анжу, под звуците на… български любовни песни. Броени вълшебни мигове, които, подобно на капки мед, насищат със сладост цял един живот. Съкровената история на майката ще накара и дъщерята да погледне с други очи на магията на любовта и може би да повярва, че чудото се случва, когато срещнеш „някой като теб“.

Каталонецът Шавиер Бош (р. 1967 г.) е утвърден журналист и писател. Името му се свързва с водещи печатни и електронни медии, основател е на успешни периодични издания, телевизионни и радиопрограми.

На белетристичното поприще се изявява като автор на кратки разкази и романи, спечелили интереса на читателите и на критиката. Носител е на наградата за литература на каталонски език „Сан Жорди“ (2009).

За „Някой като теб“ (2015) получава престижното отличие „Рамон Люл“.