Около Африка с колело - Риан Мансер

Около Африка с колело
Автор: Риан Мансер
Обем: 712 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-06-02
Нашата цена: 20.02 лв
 

2 години, 34 държави, 37 000 километра през най-опасните места на планетата

Риан Мансер е първият човек в историята, осъществил обиколка с колело на Африка. В продължение на над две години и 37 000 километра „невъзможната“ му мечта го изправя пред сурови изпитания и опасности – пияни гранични полицаи го хвърлят зад решетките, дрогирани бунтовници заплашват да го изкормят, страда от тежка дизентерия и дехидратация, а рояци кръвожадни комари и мухи цеце превръщат живота му в ад. Риан преодолява пустинята Сахара, научава френски, португалски и арабски, яде маймуни, плъхове и прилепи, за да оцелее, зърва пирамидите, попива свободата на Червено море и стъпва на най-високата и най-ниската точка на континента.
Освен пътешествие из непознатите африкански земи експедицията на Мансер е и пътуване все по-надълбоко във вътрешния му свят. Пътуване, което не само му помага да опознае себе си, но и разбива на пух и прах установените стереотипи и разкрива многоликата Африка – раздирана от военни конфликти, но дом на сърдечни и гостоприемни хора, белязана от нищета, но обгърната във вълнуваща въображението екзотика.
„Около Африка с колело“ е история за кръв, пот и сълзи, за екстремни горещини и дъждове, за безкрайни самотни километри по прашния път и за непоколебимата воля да следваш единствената възможна посока – напред.

Южноафриканецът Риан Мансер (1973) е един от най-известните приключенци на нашето време. Пътешествието му около Африка получава признание от самия Нелсън Мандела, който пожелава лична среща със смелчагата дръзнал да обиколи едни от най-оспасните и размирни места на планетата. След обиколката на Мадагаскар, описана в книгата „С каяк около Мадагаскар“, издателство „Вакон“ Мансер се отдава на заслужена почивка, а през 2011 г. се отправя към мистичната Исландия. През 2014 г. Мансер и съпругата му Васти стават първите и до момента единствени хора, гребали от континенталната част на Африка до континенталната част на Северна Америка.