Пари и власт в модерния свят (1700-2000) - Нийл Фъргюсън

Пари и власт в модерния свят (1700-2000)
Автор: Нийл Фъргюсън
Обем: 608 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Рива"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-06-03
Нашата цена: 18.20 лв
 

Модерната история показва, че успехът на нациите зависи до голяма степен от това как управляват парите си. За военната победа финансите са също толкова решаващи, както и огневата мощ. Но къде парите и политиката се срещат?

Нийл Фъргюсън прави впечатляващ анализ на еволюцията на икономиката и политиката от 1700 г. до наши дни. По блестящ начин показва, че историята е управлявана далеч не само от мотива за печалба, а и от мощни и често противоречиви човешки импулси като секс, насилие и желание за власт.

Фъргюсън е един от най-успешните историци, пишещи днес... „Пари и власт...“ предлага съществен коректив на наивните разкази за икономическия растеж.

Робърт Скиделски, New York Review of Books

Вероятно Нийл Фъргюсън е най-яркият от новото поколение британски историци... „Пари и власт...“ е изпълнена с интригуващи аргументи и дискусионни твърдения... Изключителна книга!

Франк Маклин , Independent

Превъзходна комбинация от убедителност и провокация... „Пари и власт...“ съдържа идеи, достатъчни за дузина книги...

Мартин Даунтън, History Today

... Фъргюсън изследва взаимодействието между икономиката и политиката от различни гледни точки... той добавя енциклопедични знания за икономическата история и множество неочаквани анекдоти...

Джефри Оуен, Sunday Telegraph