Емоционална алхимия - Тара Бенет-Голман

Емоционална алхимия
Автор: Тара Бенет-Голман
Обем: 488 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-06-09
Нашата цена: 18.69 лв
 

Скъпи книжари и читатели,

Вече повече от десетилетие предлагаме семинари, на които учим хората как да прилагат съзнаването в емоционалния си живот. Семинарите почиват върху практиката на Тара като психотерапевт и върху опита на Даниел като журналист в областта на науката. Преди време възнамерявахме да напишем книга заедно, но когато започнахме да очертаваме съдържанието й, осъзнахме, че посланията ни са различни.

Посланието на Даниел, фокусирано повече върху социалните проблеми, бе обобщено в „Емоционална интелигентност“: можем да повишим интелигентността си по отношение на емоциите. Сега, в „Емоционална алхимия“, Тара поднася на читателите своето послание: можем да преодолеем смущаващите си емоционални навици и да намерим вътрешна свобода.

„Емоционална алхимия“ не ни казва „как да“ процедираме с емоционалната интелигентност – има твърде много такива книги в този вече доста изчерпан жанр. Вместо това „Емоционална алхимия“ навлиза в нови територии, обединявайки области, които не са били съчетавани до момента. Сред тях са медитацията за съзнаване, когнитивната терапия, когнитивната невронаука и будистката психология.

Както пише Далай Лама в предговора, „Емоционална алхимия“ предлага на читателите „практически приложения на съзнаването в царството на емоциите“. Първите читатели споделят, че самото прочитане на книгата им е подействало преобразяващо, осигурявайки им нова яснота по отношение на техните смущаващи емоционални модели и конкретни стъпки, чрез които да осъществят промяна. А тъкмо на такава промяна в живота на хората се надява Тара.

Тара Бенет-Голман и Даниел Голман