Мигове под Южния кръст - Филип Куманов

Мигове под Южния кръст
Автор: Филип Куманов
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-07-01
Нашата цена: 17.29 лв
 

Ще стигнат ли отредените ни десетилетия живот да обходим света и ще успеем ли да споделим впечатленията си от красотата на природата и паметниците на цивилизацията?

На пръв поглед няма нищо общо между Патагония и островите Ява и Бали, между крайния югозапад и далечния изток. Огромните ледници почти на края на света са толкова далеч от знойните долини край димящи вулкани в Азия... Страшна е не неизбежната ни кончина, а осъзнаването, че един живот не стига да обхванем дори само със сетивата си нашия извечен дом – Земята.

Може би известно успокоение цели да ни вдъхне източната вяра, че някога отново ще бъдем тук...

Проф. д-р Филип Куманов получава средното си образование в Софийската немска гимназия. Завършва медицина в София. Има призната специалност по вътрешни болести и по ендокринология и обменни заболявания. Хабилитиран е по ендокринология през 1991г. Избран е за Професор по ендокринология през 2009.

Има над 250 оригинални статии, обзори, глави от учебници по ендокринология и участия в национални и международни форуми. Автор на монографията “Климактериум у мъжа” – единствена засега у нас и една от малкото в света по тоя проблем! През 2013 г. беше публикувана монографията "Ендокринология на мъжката репродуктивна система" под редакцията на проф. Филип Куманов.

Научните му интереси са в областта на репродуктивната ендокринология, андрологията и невроендокринологията (H factor 13).

Специализирал е в Мюнхен, Рим и Кливлънд, Охайо. Действтелен член на Европейската академия по андрология; член на Европейската невроендокринна асоциация (ENEA); член на Европейското дружество по ендокринология (ESE); член на Американската Асоциация на Клиничните Ендокринолози.

Изнасял е лекции пред лекари в Римския университет, в Хумболдтовия университет в Берлин, както и в Кливлъндската клиника.