Краят на самотата - Бенедикт Уелс

Краят на самотата
Автор: Бенедикт Уелс
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-07-08
Нашата цена: 14.08 лв
 

„Краят на самотата” разказва драматичната история на двама братя и една сестра, изгубили родителите си при автомобилна катастрофа и преживели детството си с чувството за враждебност и изоставеност. Като възрастни те смятат, че са преодолели този удар от съдбата, но превеждайки ги през възходи и падения, тя болезнено възстановява миналото, което безпощадно е оставило своя отпечатък върху живота им.

Един фино докосващ роман за загубата и самотата, проницателен разказ за семейството и приятелството. И най-вече: голяма любовна история.

Бенедикт Уелс е роден на 29. 02. 1984 г. в Мюнхен. Едва шестгодишен постъпва в първото от трите баварски сиропиталища, където прекарва училищните си години. След завършване на средното си образование заминава да следва в Берлин, но скоро се отказва и се посвещава изцяло на писането.

Най-напред е публикуван вторият му роман „Последното лято на Бек”, привлякъл благосклонното внимание на литературната критика, по който е създаден филм (2015). Фамилията Уелс избира като жест към Хоумър Уелс от романа на любимия си автор Джон Ървинг „Правилата на дома” и за да се разграничи от роднинските си връзки с видната баварска фамилия Фон Ширах, от която произлизат Фердинанд фон Ширах, известен немски писател и драматург, и Ариадне фон Ширах, писател и философ.

Младият автор живее няколко години в Барселона, след което се връща в Берлин. Освен германско той има и швейцарско гражданство.