Кларинетистът - Ерджюмент Дженгиз

Кларинетистът
Автор: Ерджюмент Дженгиз
Обем: 292 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Летера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-07-10
Нашата цена: 15.47 лв
 

КЛАРИНЕТИСТЪТ е роман за невъзможната любов, братството, лоялността, предателството и странните обрати на съдбата.
Прочувственият глас на сол кларинета се превръща в герой на книгата и разказва история, започнала в Истанбул през 1890 г. и приключила в Чикаго през 1955 г.
Животът на 17-годишния Осман, който в края на XIX век е най-обичаният кларинетист в Кюплю механа в квартал Галата, се преобръща из основи, когато през 1893 г. със заповед на султан Абдулхамид е изпратен с оркестър на Световното изложение в Чикаго. В Америка Осман впечатлява с таланта си известния пианист Скот Джоплин, който му помага да се нареди сред най-виртуозните джазмени на своето време. Ала Осман никога не забравя Истанбул, любимата си Мелине и кръвния си брат Кеворк, с когото се разделят като врагове...

Ерджюмент Дженгиз е роден в Кастамону през 1958 г. Учи в Анкара и завършва Медицинския факултет на университета Хаджеттепе. Специализира акушерство и гинекология и открива собствена клиника в Анкара. През 2012 г. получава престижната награда за дебютен роман на издателство Еверест. През 2014 г. е издаден вторият му роман – "Челистът".