Музика за 8. клас - Лозанка Пейчева, Стeфанка Георгиева, Венцислав Димов, Милен Димитров

Музика за 8. клас
Автор: Лозанка Пейчева, Стeфанка Георгиева, Венцислав Димов, Милен Димитров
Обем: 56 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-07-12
Нашата цена: 7.60 лв
 

Книгата не е в наличност
Учебният комплект по музика за 8. клас с автори проф. д. изк. Лозанка Пейчева, проф. д-р Стефанка Георгиева, доц. д-р Венцислав Димов, д-р Милен Димитров е предназначен за 18 учебни часа и е разработен съгласно програмните изисквания на МОН.
Авторите предлагат модерен съвременен учебник, написан с уважение към учителите и порасналите ученици от 8. клас.
Съдържанието и формата на представяне на учебното съдържание се различават от учебниците за малките ученици. Уроците, свързани с музикалните стилове, съдържат обща характеристика на изкуството и епохата, както и стремеж за изграждане на знание и разбиране на музиката като език и характеристиките на музикалните култури. Учебникът има амбицията да освети факти и процеси, да помогне на юношите да изградят умения за ориентиране в информационния музикален океан. Към всеки урок са разработени рубрики – Диалози за музиката – с интересни въпроси, цитати и други материали за дискусия, Извори – материали, свързани с разглежданата тема, Музикална работилница – въпроси и задачи, Музикална кутия – музика за слушане и изпълнение, работа по проекти, Музикални пътешествия, Лицата на музиката, За любопитните и др.
Задачите към уроците са интересни, увлекателни и предразполагат към мотивиран разговор за музикалното изкуство. Новите понятия са обяснени разбираемо, обозначени са с цветна подложка върху страниците на учебника и са придружени със звукови примери.
Голямо предимство на учебника е наличието на много звукозаписи, което освобождава учителя от задължението да търси допълнителни материали за урока или да съставя допълнителни задачи. Достатъчно е да следва текста на урока, да подбере подходящи задачи от предложените и със сигурност ще постигне очакваните резултати, определени от учебната програма по музика за 8. клас.