Мляко и мед - Рупи Каур

Мляко и мед
Автор: Рупи Каур
Обем: 208 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-07-23
Нашата цена: 12.04 лв
 

Книгата не е в наличност
С първата си стихосбирка Мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

Мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части. Всяка глава има свое отделно предназначение, справя се с различна болка, изцерява различна сърдечна рана. Мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях, защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.

Стихосбирката се е продала в повече от 3 милиона копия, преведена е на повече от 35 езика и застава на първо място в класацията на „Ню Йорк таймс“, където остава повече от 100 последователни седмици.

Книгата все още е на първо място в категория „Поезия” в „Амазон”.

„На 24-годишна възраст, Рупи Каур вече е наричана „гласът на своето поколение” – USA Today

Рупи Каур е поет и артист. когато става на пет, майка й й дава четка и казва: „Нарисувай сърцето си“. На седемнайсет тя изпълнява първото си стихотворение пред публика. Докато учи в Университета във Ватерло, Рупи пише, илюстрира и сама публикува първата си стихосбирка, Мляко и мед. В годините след това, тя стана международен феномен. Продала се е в повече от 3 милиона копия, преведена е на повече от 35 езика и застава на първо място в класацията на „Ню Йорк таймс“, където остава повече от 100 последователни седмици. Дълго очакваната втора стихосбирка на Рупи,Слънцето и нейните цветя, беше издадена през 2017 г. и още в първата си седмица стана световен бестселър. в първите три месеца тя беше продадена в над милион копия и беше посрещната топло от читатели по целия свят. Рупи Каур е включена в списъка на списание „Форбс“ „30 под 30“ и е редактор на антологията за нови автори на Оксфорд и Кеймбридж за месец май 2016 г. Тя е и в списъка на стоте жени на „Би Би Си“.