Усмихни се на страха. Пробуждане на истинската смелост в сърцето - Чогям Трунгпа

Усмихни се на страха. Пробуждане на истинската смелост в сърцето
Автор: Чогям Трунгпа
Обем: 152 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-08-14
Нашата цена: 10.68 лв
 

В книгата Трунгпа Ринпоче предлага простички и неоспорими прозрения и стратегии за спасение от бушуващото зло на бездуховността и невежеството. Чогям Трунгпа приема безрезервно всеки един човек като владетел на своя собствен свят и го сравнява с крал, защото във властта на всяко човешко същество е да играе тази роля в своя живот, за да си подари добро, възвишено и удовлетворително битие и да отрази свещената нагласа, с която да възприема всеки миг и преживяване.

Пътят на безстрашието е свързан с това, което правим днес, сега, а не с разни теории или очакване на знаци свише. Воинът знае, че у всекиго се крие нещо добро. Дълбоко в себе си всички сме добри. В самите нас вече живее наше собствено воинско общество. Ние притежаваме всичко необходимо, за да извървим пътя.

За да разберем безстрашието, трябва първо да опознаем страха. Страхът е трепет и нестабилност. Вижте как възниква, как се проявява, как се осъществява. Щом разберете страха си, ще установите, че той е по-скоро голяма шега, отколкото голям проблем.

Не бива да се опитвате да отхвърляте страха. Приемете го като съчка, с която ще разпалите огъня на безстрашието. Помнете, че страхът е отправната точка на безстрашието! Страхът не е черен, безстрашието не е бяло. Трябва да се сприятелите със страха.

По пътя на страха и безстрашието не забравяйте да цените света, в който живеете!