Да изживееш своя икигай - Ектор Гарсия, Франсеск Миралес

Да изживееш своя икигай
Автор: Ектор Гарсия, Франсеск Миралес
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Гнездото"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-08-28
Нашата цена: 12.69 лв
 

Открий истинската си страст, изпълни живота си със смисъл!

Японците казват, че всеки има своя икигай. Някои са го открили, други го носят в себе си, но все още го търсят.

След като ни разкриха най-добре пазената тайна на японското дълголетие в книгата „Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“, Ектор Гарсия (Кирай) и Франсеск Миралес отново ни канят на едно вълнуващо пътешествие в Япония. Сега те се обръщат към нейната хилядолетна култура, за да ни покажат на практика как да открием своя икигай, как да го овладеем и да изпълним с вдъхновение и смисъл всички аспекти от живота си.

Икигай е твоята причина да живееш, онази страст, която ти носи удовлетворение и радост, смисълът на твоето съществуване, радостта да си винаги зает... Икигай е пресечната точка между това, което обичаш; това, от което се нуждае светът; това, за което ти плащат, и това, в което си добър. С други думи, там, където се срещат твоята страст, професия, мисия и призвание.

За да се докоснем до вдъхновението и мъдростта на Япония, тази книга ще ни отведе на три места, а по време на пътуването ще спрем на 35 гари, на всяка от които ще разучим практически инструменти и техники, с които да изживеем приключението, наречено икигай.

Най-напред ще отидем в Токио. Ще се качим на влака-стрела и ще се отправим към бъдещето, където ще разберем как да задвижим вътрешния си шинкансен и да приложим „японското чудо“ в собствения си живот. Дали можем да постигнем невъзможното и да реализираме най-големите си лични предизвикателства?

После ще тръгнем към старата столица Киото и ще се разходим из собственото си минало, за да помогнем на своите преживявания и опит да осветят нашия житейски път. Ще изследваме историята на собствения си живот, защото в нея се съдържа важна информация за истинския ни икигай.

А накрая ще отидем до древното светилище Исе и ще разберем какво означава да не принадлежиш на миналото. След като се поучим от миналото и проектираме бъдещето, ние сме свободни да живеем тук и сега, в настоящето. Да живеем осъзнато, с пълнота и смисъл.

„Икигай е като радиочестота – колкото по-добре се настроим към него, толкова по-силно ще е усещането, че животът ни има смисъл.

Тази книга е пътеводител, който ще ти помогне да запазиш хармонията по време на неизбежните превратности във вечно променящото се съществуване, като обединиш миналото, настоящето и бъдещето, за да се реализираш и да изпълниш личната си мисия.

Тази книга е нещо повече от книга. Ако я четеш внимателно и прилагаш в ежедневния си живот предложенията, които ще намериш в нея, тя ще те отведе на място, което досега може би е съществувало само във въображението ти.

Приготви се да преживееш големи промени и изненади, докато се наслаждаваш на един нов пейзаж.

Поеми дъх и отвори съзнанието си.

Пътуването започва.“

ЕКТОР ГАРСИЯ (КИРАЙ) и ФРАНСЕСК МИРАЛЕС