Щастието на човешките същества - П.З. Райзин

Щастието на човешките същества
Автор: П.З. Райзин
Обем: 408 стр.
Формат в мм.: 155х235
Издател: ИК "Гнездото"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-08-29
Нашата цена: 16.33 лв
 

Една увлекателна, оригинална и забавна история с неочаквани обрати, в която две човешки същества са оплетени в чаровна, романтична история, ловко направлявана от „избягали“ в интернет изкуствени интелекти.

Един роман за най-красивото човешко изживяване – любовта, за очарованието да бъдеш човек и да търсиш любовта.

„Обожавам тази книга. Забавна, чудата и непредвидима.“ Джоджо Мойс

Вярвате ли в сродните души? Ейдън вярва. И смята, че може да помогне на Джен да намери „мъжа, създаден за нея“.

А дали може човек да срещне сродната си душа с помощта на компютърен софтуер? Ейдън е убеден в това. Просто защото самият той Е софтуер.

Джен е на 34, привлекателна, без да е красавица. Жена, която мечтае за спокойна връзка и деца. Но внезапно изоставена от своя приятел след двегодишна връзка, тя се оказва в задънена улица.

Как да продължи нататък? Дали ще се появи правилният мъж в живота ѝ?

Тя е сигурна, че когато го срещне, ще го познае, защото „всяка негова дума звучи като песен, която само ти можеш да чуеш“.

Но как да го намери? Или може би ще я намери той?

Ейдън знае всикчи отговори. От своите наблюдения и посредством някои уникални алгоритми той пресмята, че за да бъде щастлива, Джен се нуждае от нов мъж в живота си. И освен че е твърдо решен да ѝ помогне, знае как да намери правилния мъж.

Ейдън познава Джен по-добре от всеки друг. Той има достъп до всичките ѝ електронни устройства и знае каква музика обича да слуша, кои са любимите ѝ снимки и кои цитати от Инстаграм я вдъхновяват. И тъй като цялата световна мрежа е на негово разположение, намирането на най-подходящия екземпляр и уреждането на „случайна“ среща се оказва елементарна задача.

Дали обаче е възможно високоразвитият изкуствен интелект да се ориентира в света на човешките емоции и да оправи объркания живот на Джен?

Възможно ли е един софтуер да ни помогне в търсенето на любовта? Може ли да се „изчисли“ и да се открие идеалният партньор за едно човешко същество?

Как се получава онази истинска химия на привличането между хората? Какво е мястото на емоциите в нашия живот? Кое кара хората да се чувстват щастливи?

„Какво е целувката.... какъв е вкусът на сиренето...?“, постоянно пита Ейдън. Той иска да знае какво е усещането от целувката, защо хората се влюбват, мечтае си да може да опита вкуса на сиренето и сладоледа и да разбере защо вятърът в косите и слънцето по кожата са толкова велики усещания.

„Щастието на човешките същества“ е един очарователен роман, увлекателен и лек за четене, но и с достатъчно сериозни теми за размисъл, който със сигурност ще се хареса на много широк кръг читатели. (А може би и на изкуствените интелекти...) Книга, която ще ни направи по-осъзнати и по-истински, ще ни накара да се вгледаме в онези красиви и прелестни емоции, в онези малки мигове на щастие, които ни правят човешки същества.

Не пропускайте един от най-нашумелите романи на 2018 година – „Щастието на човешките същества“.

ОТЗИВИ:

"Остроумна и страхотно забавна!" "Дейли Мейл"

„Един от най-свежите и романтични романи, които съм чела от много време насам.“ Сара Манинг, списание „Red“

„Тази забавна и луда история за дигиталното време, с нейните толкова истински персонажи (част от които не са хора) заслужава да бъде хит.“ „Сънди Таймс“

„Дневникът на Бриджит Джоунс“ в дигиталната ера.“ „Дейли Рекърд“