Най-екзотичният хотел Мариголд - Дебора Могак

Най-екзотичният хотел Мариголд
Автор: Дебора Могак
Обем: 348 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-09-23
Нашата цена: 12.90 лв
 

Книгата, която вдъхнови едноименния филм с Маги Смит и Джуди Денч излиза за първи път на български език.

Индия променя хората по неочаквани начини. Някои отиват там в очакване на приключение, но откриват нещо, което дори не са знаели, че им е липсвало през целия им живот. Други търсят духовно пробуждане, а намират любов. На трети не им понася – задушават се от огромната маса хора, крайната бедност, контрастите и бурния ритъм на живота. Дори и те обаче отнасят нещо със себе си и преживяването ги променя към по-добро.

„Най-екзотичният хотел „Мариголд“ е книга за невероятното приключение, наречено Индия. Писателката Дебора Могак представя огромната екзотична страна през погледа на група възрастни британци, търсещи място, където да изживеят спокойно и евтино старините си. Те са запленени от ниските цени и от очакването за екзотика, но намират в новия си дом в Бангалор нещо много повече – любов, разбиране, истината за себе си, шанс за ново начало, прозрението, че никога не е късно да започнеш да живееш живота си пълноценно.

„Най-екзотичният хотел „Мариголд“ на Дебора Могак е книга за търсенето на смисъл и приключения, за преследването на изгубеното, за запълването на празнините в живота и за любовта в нейните най-различни и прекрасни форми.

„Дебора Могак е майстор на характерите. Нейната дарба е да разбира и описва нашите объркани представи за живота и да пише за никога не спиращия ни стремеж към любов и щастие, който е част от това да бъдеш човек“

– Sunday Times