Нектар за душата - Владимир Дубковски, Валерия Дубковска

Нектар за душата
Автор: Владимир Дубковски, Валерия Дубковска
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-10-07
Нашата цена: 20.02 лв
 

Книгата на тандема Дубковски си поставя амбициозната цел да отговори на най-важните въпроси, вълнували човечеството още от зората на времето:

Кои сме ние – еволюирали маймуни или Божие творение? Кой и как предопределя нашия земен път? Какъв е смисълът на човешкия живот? Как да открием призванието си и своята „половинка“? Какво се случва на нашата планета в настоящия момент? Каква е причината за кризите и катаклизмите и кога ще приключат? Какво е така нареченият Велик преход? Защо в света има толкова несправедливост и страдания и как да ги превъзмогнем? Как да постигнем хармония в семейните отношения? Как да променим себе си и околния свят? Каква е силата на нашето съзнание? Каква е „формулата на щастието“? Как е устроен духовният свят, има ли ад и рай?

Човечеството страда и разрушава както себе си, така и планетата, на която живее, защото всъщност не познава законите, които управляват Вселената. Квантова физика, астрономия, астрофизика, естествена история, археология, естествознание, философия, религия, нова наука, езотерика – всички те са вплетени в невероятна симбиоза, за да разгадаят мистерията на живота. Законът за привличането, Силата на мисълта, Акашовите хроники, Резонансът на Шуман и много други основополагащи понятия и теории за устройството на Вселената са изложени достъпно и разбираемо, за да ни помогнат да разширим възприятията си и да променим представите си за света.

Владимир Дубковски е роден през 1953 г. в Ленинград (днешния Санкт Петербург). След като завършва висшето си образование в Юридическия факултет на Ленинградския държавен университет, той служи като военен прокурор в разследващия отдел на Ленинградската прокуратура. Член е на Международната асоциация на адвокатите, репортер на вестник "Ленинградская правда", служител на съветско-американското съвместно предприятие "Ермитажа", и сценарист за първите два документални филма за проституцията в Съветския съюз. От 1989 г. до 1999 г. той преминава в бизнеса и е основател и ръководител на редица търговски дружества, които са фокусирани върху производството, търговията и застраховането. През 1999 г., заедно с Валерия, неговата съпруга и бизнес партньор, основава училище, а след това и Академия за системен бизнес. Клоновете на Академията успешно оперират в Русия, Украйна, Беларус, Молдова и Казахстан, а десетки хиляди мениджъри от различни търговски компании са учили в тях. За постиженията си в тази област Владимир и Валерия получават над 15 награди от Евразия, включително най-добрите бизнес лектори, автори на най-добрата програма за обучение и други.

Валерия Дубковска е завършила Юридическия факултет на университета в Ленинград, където учи и се запознава с Владимир, за когото се и омъжва през 1975 г. В продължение на 12 години работи в Ленинград като ръководител на отдел "Пушкин" за гражданска регистрация, а след това става партньор на Владимир във всичките му дела. От 1999 г. заедно с Владимир ръководи училището и Академията по системен бизнес. Тя успешно провежда руски и международни семинари. Автор е на много лекции и психологически упражнения, блестящ говорител. Пълноправен член на Евразия на бизнес академията, носител на множество награди и дипломи за принос в обучението на мениджъри за много компании.