Супа от нар - Марша Мехран

Супа от нар
Автор: Марша Мехран
Обем: 248 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-10-18
Нашата цена: 11.95 лв
 

В полите на Кроу Патрик, в отдалечена, изолирана ирландска провинция, екзотичните сестри Аминпур търсят спасението си от огньовете на войната в Иран. Марджан, Бахар и Лейла се надяват, че най-накрая са намерили място, което могат да нарекат дом.

В кухнята на изоставена пекарна в селото трите сестри запретват ръкави, за да създадат своя малък персийски оазис, и не след дълго по улиците се разливат непознатите, примамливи ухания на кардамон, канела и шафран. Екзотичен аромат, не по-малко тайнствен от самите девойки, който разпалва въображението – и събужда сърцата – на жителите на старото градче.

Но в кухнята има и повече от червена леща, агнешка яхния и баклава с розова вода – пекарната, а и сестрите процъфтяват, а новите приятелства не закъсняват. Не след дълго и любовта идва на прага. Дали щастието може да бъде пълно обаче, или завистта на по-тесногръдите жители заплашва да изтръгне сестрите от новооткрития рай и да ги запрати обратно на улиците на Иранската революция? Или любовта наистина може да надвие всичко…

Остава само да си сипете чаша ароматен чай и да повярвате в силата на любовта.