Помагало по административно право - обща част. Схеми, определения, съдебна практика, казуси и тестове - Антония Илиева

Помагало по административно право - обща част. Схеми, определения, съдебна практика, казуси и тестове
Автор: Антония Илиева
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-11-16
Нашата цена: 17.20 лв
 

В последните години правната система на Република България преминава през мащабна реформа, целяща актуализиране на материалноправните разпоредби в различните клонове на правото и адаптирането им към публичноправния живот на обществото. Пример за това е приемането през 2006 г. на Административнопроцесуалния кодекс, с което се постави началото на нов етап в развитието на административното правосъдие у нас. Наличието на административни съдилища като първа съдебна инстанция в административния процес допринесе за модернизацията и придобиването на европейски облик на административното правораздаване.

Създаването на настоящото помагало е продиктувано точно от тази динамика на развитие и е насочено към студентите, преподавателите и практикуващите юристи.

Помагалото е разделено на четири дяла, които обхващат областта на материалното административно право, ключови съдебни актове, казуси, подпомагащи подготовката за държавен изпит, и тестове, подходящи при подготовката за писмен теоретичен изпит по дисциплината „Административно право“.

Помагалото е добър фундамент за провеждане на семинарни упражнения, за подготовка за изпитите за придобиване на юридическа правоспособност, за младши адвокати и за административни съдии.