Очарователните странности на другите - Алегзандър Маккол Смит

Очарователните странности на другите
Автор: Алегзандър Маккол Смит
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-11-17
Нашата цена: 13.99 лв
 

Нищо не пресъздава така съвършено чара на Единбург, както бестселърите с Изабел Далхаузи в главната роля. Неудържимо любопитната Изабел, философ по професия и детектив по призвание, неуморно търси отговори на всички въпроси на живота – от най-важните до привидно най-незначителните.

Този път Изабел трябва да помогне за решаването на доста заплетен проблем – в елитно частно училище търсят нов директор. Настоятелството се е спряло на трима кандидати, но в училището се е получило анонимно писмо с твърдението, че в миналото на един от тези кандидати има нещо, което може да компрометира сериозно и него, и училището.

Кой би могъл да помогне в тази деликатна ситуация, ако не Изабел Далхаузи – жена с ум, вкус и проницателност, дискретна и движеща се във висшите кръгове на единбургското общество. Изабел се заема със задачата, но животът й готви изненади – не само свързани с кандидатите, чието минало проучва, но и с личния й живот и с обичания от нея мъж. Търсенията я отвеждат все по-надълбоко, към потайните дебри на човешката душа. По пътя си Изабел среща амбиция, но и доброта, измами и злонамереност, но и готовност за прошка и смирение.

Както винаги, добротата, моралът и надеждата ще бъдат основните оръжия, които ще ѝ помагат да разкрие и разбере очарователните странности на другите.