Тиха нощ! Свята нощ! + CD. Песен за целия свят - Вернер Тусвалднер

Тиха нощ! Свята нощ! + CD. Песен за целия свят
Автор: Вернер Тусвалднер
Обем: 32 стр.
Формат в мм.: 290х240
Издател: ИК "Емас"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2018-11-22
Нашата цена: 18.11 лв
 

"Тиха нощ! Свята нощ!" от Вернер Тусвалднер разказва историята на създаването на най-изпълняваната песен в света. Изданието е с твърди корици, прекрасните илюстрации са дело на Роберт Ингпен, носител на най-значимата награда в детската литература Медала "Андерсен". Към книгата е приложено аудио CD, съдържащо българското изпълнение на песента и допълнителни обяснения от разказвач.

Отново е Коледа, светът отново блести в празнични светлини и в очакване на щастливи бъднини. В Европа и в Америка, в Азия и в Австралия, навсякъде, където християни живеят, звучи една песен - „Тиха нощ, свята нощ“, най-известната песен в света.

Било 1818 година. Наближавало Рождество Христово, но душите на жителите на австрийското селце Оберндорф не преливали от радост. Наоколо царяло опустошение след поредната война и хората не виждали в нищо надежда.

Младият помощник-свещеник Йозеф Мор и органистът в местната църква Франц Ксавер Грубер гледали умълчаните планинци и мъка свивала сърцата им. Как да им помогнат? Тогава се родила идеята да поднесат на своите енориаши един необикновен подарък - една песен, написана специално за тях, песен, която да им върне вярата в Божията милост и да им вдъхне упование в бъдните дни...