Разплата - Джон Гришам

Разплата
Автор: Джон Гришам
Обем: 480 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-12-07
Нашата цена: 18.20 лв
 

Книгата не е в наличност
Джон Гришам е не само майстор на съспенса, но и проницателен наблюдател на човешката природа.

Новият му роман „Разплата” е мащабна творба в най-добрите традиции на южняшката литература.

Октомври 1946 г., Клантън, щата Мисисипи.

Пийт Банинг е любимецът на град Клантън, герой от Втората световна война, глава на видно семейство, фермер, баща, добър съсед и всеотдаен член на паството на методистката църква. Но една сутрин той влиза в църквата и хладнокръвно убива своя пастор и приятел Декстър Бел.

Убийството е шокиращо и озадачаващо, но още по-озадачаващо е единственото изявление на Пийт пред шерифа, адвокатите му, съдията, съдебните заседатели и собственото му семейство: „Нямам какво да кажа“. Той не се бои от смъртта и е решен да отнесе в гроба мотива си за престъплението.

В този оригинален роман, без аналог в творчеството му, Джон Гришам ни повежда на драматично пътешествие от расово разделения Юг на Америка до джунглите на Филипините, от пълна с тайни лудница до съдебната зала в Клантън, където адвокатът на Пийт отчаяно се опитва да го спаси от екзекуция.

„Разплата“ е най-въздействащият и изненадващ роман на Гришам, в който той руши правилата на съдебния трилър, създадени от самия него. Тази забележителна сага за любовта и войната разкрива как се става герой, как се става злодей и колко тънка може да бъде границата между двете .