Миналото не забравя - Габриела Улберг Вестин

Миналото не забравя
Автор: Габриела Улберг Вестин
Обем: 376 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-12-20
Нашата цена: 15.47 лв
 

В деня след завършването си 18-годишната Тиндра Едвинсън е открита мъртва. Убийството напомня на стар случай, в който първата любов на детектив Юхан Рока е изчезнала на същото място.

Паралелно с разследването инспекторът се завръща в болезнените си спомени и се сблъсква с криминалната среда, от която е искал да избяга.

Досието на Рока, което той иска да скрие, го е научило да познава механизмите, вкоренени в престъпния ум. Мистерията се задълбочава, а инспекторът е изправен пред предизвикателството да загърби миналото, да намери убиеца на Тиндра и да отговори на въпросите, които го преследват.

Габриела Улберг Вестин учи Криминология в Стокхолмския университет. При създаването на романите си тя разчита на детайлното изследване на темата и събира информация от срещи и интервюта с полицаи, престъпници, служители на затвори и криминални психолози.

Действието в романите й се развива в родния й град, а самата Габриела Улберг Вестин живее в Стокхолм със съпруга си (който е... полицай) и двете им деца.