Деветата порта - Артуро Перес-Реверте

Деветата порта
Автор: Артуро Перес-Реверте
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-01-05
Нашата цена: 19.27 лв
 

Може ли заради една книга да бъде извършено убийство?

Известен издател, замогнал се от продажбата на готварски книги, е открит обесен в собствения си кабинет. Преди смъртта си той е възнамерявал да продаде оригинален ръкопис на Александър Дюма-баща. Под краката на обесения се търкаля отворен екземпляр на "Виконт дьо Бражелон”.

Лукас Корсо – самотен и просмукан от джин – е наемен „ловец” на редки издания. Нает да издирва съществуващите екземпляри на една тайнствена книга, забранена през ХVІІ век от Инквизицията, той решава да докаже и автентичността на стария ръкопис, за да помогне на свой приятел.

Мрачният наемник бива незабавно въвлечен в невероятна международна интрига, чиито нишки напразно се опитва да събере в Мадрид, Лисабон и Париж. Скоро Корсо сам не може да разграничи действителността от фантазията – особено след като сочната вдовица на покойния издател и тайнственият ѝ спътник започват да му напомнят все повече на герои от "Тримата мускетари”.

Истината ли е казал изгореният във Венеция преди повече от три века издател на "Деветте порти от царството на сенките”? Кой е загадъчният му съавтор? Коя е мистериозната зеленоока красавица, която непрестанно пресича пътя на Лукас Корсо? Какво е "Клубът Дюма”?

Едноименният филм на Роман Полански с Джони Деп в главната роля повтори шеметния успех на романа.