Принципи - Рей Далио

Принципи
Автор: Рей Далио
Обем: 576 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2019-01-13
Нашата цена: 36.31 лв
 

За кого е тази книга? За мениджъри, за банкери, за собственици на фирми? На практика – за всички тях, но и за всеки самокритичен и мислещ човек, който желае да бъде успешен. Рей Далио е формулирал своите принципи на базата на допуснати от него грешки в личния и в професионалния му живот. Разработената система той нарича „идейна меритокрация“ – прозрачно и аргументирано обсъждане на идеи и намиране на най-добрите решения въз основа на ясни правила и процедури. Благодарение на неговите принципи вие ще подобрите не само работата на служителите си, но и самите себе си – ще бъдете по-ефективни и ще постигате по-лесно целите си, за да преуспеете в живота.

След като надхвърли тираж от 2 милиона екземпляра в 25 държави, книгата на Рей Далио вече е в ръцете на българските читатели. Успехът й не е случаен – както не е случаен и успехът на нейния автор начело на компанията „Бриджуотър“ в сложната и динамична сфера на инвестициите. Според Далио изключителни резултати се постигат, като се прилага определена система от принципи и те важат за всички членове на организацията – от най-нископоставения до изпълнителния директор. Авторът не предлага универсална рецепта; може да следвате част от принципите, може да формулирате свои, но най-важното е да ги прилагате системно и непоколебимо. Успехите са неминуеми.

Рей Далио израства в обикновено аме­риканско семейство от средната класа. На 26-годишна възраст той създава инвестиционната компания „Бриджуотър Асошиътс“, която превръща през следващите 42 години в петата най-уважавана частна компания в САЩ според класацията на сп. „Форчън“. Постига го чрез изграждането на уникална фирмена култура.

Според сп. „Тайм“ Далио е една от 100-те най-влиятелни личности, а според сп. „Форбс“ – един от 100-те най-богати хора в света. Неговите принципи променят света на инвестициите, което дава повод да бъде наречен „Стив Джобс в инвестирането“. Далио е убеден, че успехът му се дължи не на някакви специални качества, а на принципите, които е формулирал благодарение на своите грешки.