Пътека през огън и лед - Петър Ванев

Пътека през огън и лед
Автор: Петър Ванев
Обем: 382 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-02-01
Нашата цена: 16.38 лв
 

„Казват, че всяко пътешествие започва с първата крачка. Аз извървях своите 6 000 000 крачки от Мексико до Канада, за да започна живота си отначало.“

„Пътека през огън и лед“ е разказ за 4240-километров солов преход, който променя живота на един млад и неопитен пътешественик. На 23 години Петър си мисли, че държи здраво юздите на живота си и добрите перспективи са безкрайни. Той има мечтана работа като мениджър в голяма хотелска верига в Лондон, социални контакти, забавления и плановете на всеки млад човек да покори света. Седем години по-късно ежедневието му се заключва между работата в офис и почивката пред телевизора, а срещата му с природата се ограничава до лагеруване в градски къмпинг около Портсмут, Южна Англия. Затънал в рутината на безкрайните сиви дни, Петър взима най-импулсивното решение в живота си – да извърви Тихоокеанския хребетен път, един от най-дългите пешеходни преходи в САЩ, от границата с Мексико до Канада. Тръгва със средствата, спестени от заплатата в хотела, малка палатка и още по-малка раница, и чифт планински обувки. Списъкът му с преходи се изчерпва с един по маршрута до Рилските езера, а информацията му за Тихоокеанския хребетен път е от преживявания на други пътешественици, споделени в интернет.

„Пътека през огън и лед“ е вълнуваща история за болка, лишения, жажда, глад и сълзи. За срещи с черни мечки, гърмящи змии, рояци комари, непоносими горещини и рекордни снеговалежи през петте месеца по прашната пътека. Вълнуващ разказ за един самотен пътешественик, добротата на хората и жестокостта на дивата природа. Книга за срещи, любов и разочарование и непоколебимата воля да следваш единствената възможна пътека – напред.

За да намериш липсващото парче от пъзела, трябва да погледнеш картината отстрани.