Валтер Бонати. Братът, когото не познавах - Райнхолд Меснер, Сандро Филипини

Валтер Бонати. Братът, когото не познавах
Автор: Райнхолд Меснер, Сандро Филипини
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-02-01
Нашата цена: 22.75 лв
 

Валтер Бонати и Райнхолд Меснер се срещат за пръв път през 2004 г., но житейските им пътеки се пресичат много преди това. Като момче Меснер се възхищава на Бонати, а през 1971 г. открива, че той му е посветил книгата си „Великите дни“, в която го обявява за свой ученик и последовател. Двамата велики катерачи имат много общо: традиционния подход към алпинизма и стремежа към близост с природата, търсенето на уединение и споделените идеали.

„Валтер Бонати – братът, когото не познавах“ разглежда успоредно впечатляващите им постижения като алпинисти и необикновените им преживявания като личности. Историята на Бонати е вдъхновяваща и затрогваща, а нишката на съдбата в нея е формирана от последиците на една дълга нощ, прекарана на К2 през юли 1954 г. Райнхолд Меснер размишлява върху житейския и професионалния път на своя приятел, правейки паралели със собствения си живот, а Сандро Филипини пресъздава най-значимите дни на Бонати с помощта на документи и директни свидетелства.

Животът на Валтер Бонати е изпълнен с предизвикателства и упорство, радости и дълбока печал, разочарования, дързост и победи и преди всичко – с любов към планината. В тази изключителна книга като на филмова лента се редуват образи от миналото и настоящето и отекват множество гласове, които улавят неугасващата светлина на една от най-ярките фигури в световния алпинизъм.