Да събудиш тигъра. Лекуване на травмата - Питър Левин, Ан Фредерик

Да събудиш тигъра. Лекуване на травмата
Автор: Питър Левин, Ан Фредерик
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-02-09
Нашата цена: 15.47 лв
 

ПРИРОДАТА НИ УЧИ КАК ДА ЛЕКУВАМЕ ТРАВМАТА

„Да събудиш тигъра“ представя травмата от различен ъгъл, като разкрива позитивния заряд, заложен в нея. Питър Левин гледа на човешкото същество като на уникално творение на природата, надарено с инстинктивната способност за самоизцеление. Как иначе можем да си обясним факта, че животните в дивата природа, които постоянно срещат заплахи, рядко са травмирани? Оказва се, че ако разберем динамиката, която дава имунитет на дивите животни срещу симптомите на травмата, ще открием път за лекуване на травмата при човека.

Като опитен водач авторът показва на читателя деликатните, но и много мощни вътрешни импулси, които управляват човешките реакции при непосилни житейски ситуации. За да се справим, имаме на разположение техники, които ни учат да разпознаваме и съответно да превъзмогваме травматичните усещания. Д-р Левин всъщност ни предлага прекрасен и оригинален подход към трансформиране и излекуване на пораженията от травми чрез опознаване и използване на естествените възстановителни сили, заложени дълбоко във всяко живо същество.

Д-р Питър Левин е известен американски клиничен психиатър, посветил трийсет и пет години на лечението на стреса и травмата. Негов патент е методът на соматичното преживяване, който намира успешно приложение при лекуването на травмата. Автор е на много книги в областта на психологията. Най-издавани от тях са „Да събудиш тигъра“ и „С беззвучен глас“, преведени на повече от 20 езика.