Годениците на Васил Левски - Светослава Рудолф

Годениците на Васил Левски
Автор: Светослава Рудолф
Обем: 172 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-02-23
Нашата цена: 11.95 лв
 

В „Годениците на Васил Левски” Светослава Рудолф разкрива, че Васил Левски е обожаван от жените, които са готови не само да умрат, но и да убият децата си заради него. Че самият той обича няколко жени в живота си. Че влиза в любовни триъгълници и дори четириъгълници. И че прави истински годеж пред 5000 души в село Аджар (сега Свежен), където има намерение да си направи дом.

Тя установява, че Захари Стоянов умишлено е крил факти от личния живот на Апостола.

Разследването се основава на огромен доказателствен материал - не само на спомени на очевидци и роднини, а на трудно издирени ранни документи и свидетелства в Централния държавен архив, в Националната библиотека „Св. Кирил и Методий”, в Регионалните исторически музеи в Карлово и Ловеч, както и в лични архиви.

Светослава Рудолф е завършила немска и английска филология в СУ „Св. Климент Охридски” и специализира в САЩ, Германия, Канада и Белгия. През 1990 г. е отличена като „Репортер №1” на фондация „Репортер 7”, а след това получава много, включително международни, награди за журналистика.

„Годениците на Левски” е четвъртата книга на Светослава Рудолф. Това е първото ѝ сензационно разследване за тайни от живота на известни личности в поредицата от книги „Мистерии и факти”.