Възмездието на Телериг - Бойко Беленски

Възмездието на Телериг
Автор: Бойко Беленски
Обем: 232 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Atea Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-03-11
Нашата цена: 14.08 лв
 

В романа "Възмездието на Телериг" авторът Бойко Беленски отново ни повежда с въображение и фактологическа достоверност по криволичещите друмища на историята и нейните приумици. Превратната съдба на последната издънка на рода Дуло – кан Телериг Белязания, е открит урок по достолепност, почтеност и вярност към светлите стремления на предците. А прозорливостта и далновидността във водената от него политика заслужено му отреждат ролята на родоначалник на българското контраразузнаване.

Справедливостта или нараненото честолюбие е вечният двигател на човешките действия. Или любовта е удобният параван, зад който надничат нараненото достойнство и непреодолимата жажда за мъст. Къде размахват меч боговете на възмездието – в мрачните гънки на съзнанието или на реалната сцена на бойното поле? Какво рушим, когато съграждаме, и какво оставяме след себе си.

Верен на изследователската си страст, авторът на "Поличба", "Веда за Орфей", "Стамболов: воля за държава"," Кан Тервел – спасителят", "Цар Калоян", "Съзидателят кан Омуртаг" Бойко Беленски утвърждава трудния и взискателен жанр на романизираната история, поднасяйки уроците на миналото увлекателно и пълнокръвно.