В залеза свети мрак - Десислава Славова

В залеза свети мрак
Автор: Десислава Славова
Обем: 86 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Библиотека България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-03-27
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книга, носеща своеобразна метафоричност, олицетворения като взривове от смисъл, акт на преразказването на света, погледнат през изкривената призма на завоите без изход. Театрална пиеса, свидетелски показания на жертва на живота, в които наблюдението отстрани, не само на личния свят, но и този на другите, е налице. Любов, изписана като страдание, като бездна и грях. Поезия на плаващите пясъци, в които потъваш сам, в отчаян опит да обясниш причината за думите.

„В залеза свети мрак” носи усещане за кинематографичност, сякаш влизаш в късометражен черно-бял филм на ужасите, където действието често се случва в операционната, а скалпелът или писецът се държи умело от крехката ръка на Десислава Славова. Взрив от думи на местопрестъплението на сърцето, на което накрая остава само мъртъв, захвърлен портрет. Твоето или моето сърце е убиецът? Светещият мрак знае отговора. Ти също.

Ива Спиридонова

Поезията на Десислава Славова поставя въпроса за декадентския взрив на сърцето и апокалиптичния разпад на вътрешния му свят. Чрез своята лапидарност и метафоричност, образите на младата авторка са като яростен вик в тишината на собствените ни мисли. Споделената любов в тази поетична книга е една утопия на сърцето, докоснато от залеза, точно преди да потъне в пълния си мрак. И гледката си заслужава!

Александър Иванов, редактор