Rolls-Royce. Историята на Чарлс Ролс - Брус Лосън

Rolls-Royce. Историята на Чарлс Ролс
Автор: Брус Лосън
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "Premium Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-04-21
Нашата цена: 18.20 лв
 

През 1900 г., на двадесет и две годишна възраст, Чарлс Стюарт Ролс беше най-известният автомобилист в Британия, по-известен от Джереми Кларксън сега, защото спечели "Изпитанието хиляда мили" – събитието, което издигна автомобилите в очите на хората.
След успеха си в Изпитанието Ролс се включи в няколко изключително опасни междуградски състезания в Европа. Той постигна рекорд за скорост в Британия, който обаче не бе признат.
Едновременно с това Ролс ръководеше бизнес по продажба и ремонтиране на автомобили в Лондон, осигурявайки работа на седемдесет човека и използвайки площ, която побира двеста превозни средства. За шест месеца той убеди секретаря на Автомобилния клуб на Великобритания и Ирландия Клод Джонсън да се присъедини към фирмата му, а малко след това се запозна с Хенри Ройс и свърза завинаги своето име с неговото. Този триумвират от талантливи от инженери и бизнесмени издигна фирмата „Ролс–Ройс“ до висините на автомобилното и авиационно инженерство.
Инженер, търговец, аристократ и първопроходец, Чарлс Ролс е пример за това колко дръзки и изобретателни са били преди сто години британците. Чарлс Ролс бе велик британец, пример за всички, и ние съжаляваме, че си отиде толкова рано. Сега държите богато илюстрирано, чудесно четиво за един от героите на модерна Британия.