Безследно изчезнали - Кевин Уигнал

Безследно изчезнали
Автор: Кевин Уигнал
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-05-19
Нашата цена: 14.47 лв
 

Джеймс Патерсън представя...

Когато един самолет, пътуващ за Коста Рика, се разбива насред джунглата, задната секция се откъсва и деветнайсет тийнейджъри оцеляват по чудо. Джоуел Аспинал, син на местен политик и представител на учениците в училищния съвет, бързо поема ролята на лидер, за да организира групата, докато пристигне спасителен отряд. Но самолетът се е разбил нeслучайно, а нарочно, никой не знае къде са младежите и няма да дойдат никакви спасители. На всичкото отгоре, решенията на Джоуeл водят до смъртта на още хора и той е твърдо решен да продължи да чака спасителите.

Том Калоуей не е искал да тръгне на тази екскурзия. Той не иска и да задълбочава отношенията си със съучениците си – не е е от типа, който се сприятелява лесно. Предпочита да бъде оставен на мира и винаги се е държал достатъчно недружелюбно, за да не го закачат. Но това е било преди катастрофата. Сега той установява, че изгражда приятелства, които винаги се е мъчел да избегне. И въпреки усилията му да бъде оставен на мира, Том започва да разбира, че именно той трябва да се противопостави на Джоуел и да направи истинско чудо, като изведе всички от джунглата.

„Безследно изчезнали“, която съдържа елементи от „Изгубени“ и „Повелителят на мухите“, е роман за оцеляване, за тийнейджъри, попаднали в една враждебна среда. Тя е роман за живота и смъртта и тънката като бръснач граница, която ги разделя. И също роман за това как да намериш мястото си в един безкрайно сложен свят.