Братството на Светата плащаница - Хулия Наваро

Братството на Светата плащаница
Автор: Хулия Наваро
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-05-20
Нашата цена: 17.51 лв
 

Торинската катедрала е в пламъци. Тайни общества се домогват до безценната реликва, съхранявана в храма. Дж. К. Роулинг

Катедралата в Торино съхранява една от светините на християнския свят – плащаницата, с която е било погребано тялото на Исус Христос.

Старите истории за древни събития, легенди и апокрифни текстове намират своето продължение в съвременния свят. Убийства и пожари следват светата плащаница в нейния дълъг път през вековете. При поредния пожар в катедралата, от който реликвата едва оцелява, инспектор Марко Валони от отдел „Културно-исторически ценности“ на полицията решава твърдо да разбули веднъж завинаги мистерията около плащаницата – толкова повече, че след пожара в катедралата е открит обгорен труп на мъж с отрязан език...

Само че загадките около плащаницата привличат не само вниманието на полицията – по един или друг начин в тях са замесени журналисти, историци, служители на Църквата и фанатици.

Това е история за искрена вяра, болезнен фанатизъм и кървави борби за власт, за подмолното противоборство на тайни общества , всяко от които е убедено, че светата плащаница му принадлежи по право, утвърдено през вековете.

Хулия Наваро е испанска писателка и журналистка. След многото си документални книги с политическа тематика тя се обръща към художествената литература с романа „Братството на светата плащаница“, превърнал се незабавно в бестселър. Романите на Хулия Наваро са преведени на повече от трийсет езика. Тя е лауреат на наградата за най-добър испански роман и много други престижни литературни награди.