Няма връщане назад - Мелинда Гейтс

Няма връщане назад
Автор: Мелинда Гейтс
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-05-20
Нашата цена: 16.38 лв
 

Завладяващ литературен дебют на третата най-влиятелна жена в света според сп. „Форбс“.

През последните двайсет години Мелинда Гейтс – съпруга на Бил Гейтс и основателка на благотворителната фондация „Бил и Мелинда Гейтс”- търси начини да помогне да се решат проблемите на нуждаещите се. Пътува много, среща се с всякакви хора, получава уроци, които я вдъхновяват. И осъзнава, че прогресът на човечеството зависи от защитата на правата и издигането на ролята на жените в съвременното общество.

„Ето защо трябваше да напиша тази книга – заявява тя. – Исках да споделя с вас разказите на хора, които придадоха фокус и целеустременост на живота ми. Мечтая всички ние да открием начини – там, където се намираме – да помогнем на жените да развият потенциала си.“

Разказът на Мелинда ни грабва със своята непосредственост и изобилие от факти – от стряскащите данни за детски бракове и липса на контрацептиви до половото неравенство на работното място. За пръв път тя говори откровено за личния си живот и за пътя към равенството в собствения й брак. И убедено твърди, че именно сега имаме възможност да променим света – и себе си.

Когато помагаме на другите да се издигнат над онова, което ги приковава, и те ще го направят за нас. Само така всички ние ще полетим в нова орбита.