Правилата на бебешкия мозък - Джон Медина

Правилата на бебешкия мозък
Автор: Джон Медина
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-06-09
Нашата цена: 16.38 лв
 

Какво трябва да правите по време на бременността? Как се отразява гледането на телевизия на детския мозък? Как да се справите с тръшкането и гневните изблици? Можете ли да помогнете на детето си да общува по-добре?

В своята книга Джон Медина ни показва как всъщност работи мозъкът и защо трябва да преструктурираме пространствата, в които учим и работим. Той споделя най-новите научни резултати по въпроса за детското развитие. Тази книга може да революционализира родителството, като ви накара да видите децата си и тяхното възпитание в съвсем различна светлина. Тя не само ще ви покаже как да помогнете на детето да овладява емоциите си, но и как да развие пълния си потенциал.„Правилата на бебешкия мозък“ хвърля мост между наука и възпитание. Всичко, което правите – преди бременността, по време на бременността и през първите пет години, – ще окаже дълбоко въздействие върху децата ви до края на живота им. Залагайки на интересни и забавни истории, Медина ни разкрива как се развива мозъкът от раждането до петгодишна възраст и какво можете да направите, за да го стимулирате.

Готови ли сте да отгледате умно и щастливо дете? Да започваме. Ще надникнем в един наистина магичен свят – света на детския мозък.

Джон Дж. Медина е молекулярен биолог на развитието със специални научни интереси в изолацията и характеризирането на гените, участващи в развитието на човешкия мозък и генетиката на психиатричните разстройства. Медина е прекарал по-голямата част от професионалния си живот като аналитичен изследователски консултант, работещ главно в биотехнологичната и фармацевтичната промишленост по научни въпроси, свързани с психичното здраве.

Той е основател на изследователския институт "Таларис" (Talaris), който подкрепя изследователи като Патриша Кул и Джон Готман. Основава института през 2006 г. Сега е директор на Центъра за мозъчни изследвания за приложно обучение в Сиатълския тихоокеански университет. Той е и почетен професор по биоинженерство във Висшето училище по медицина във Вашингтон.

Д-р Медина пише колонат "Молекули на ума" за списание "Психиатрик Таймс" (Psychiatric Times).

Медина получава докторска степен по молекулярна биология от Вашингтонския държавен университет.