Подпалвачът - Торкил Дамхауг

Подпалвачът
Автор: Торкил Дамхауг
Обем: 512 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изида"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-06-23
Нашата цена: 18.19 лв
 

Книгата не е в наличност
Той е обсебен от пречистващия ефект на огъня и иска да го използва, за да унищожи всичко, което му напомня за младостта.

Карстен е изключително умен гимназиален ученик, който започва връзка с пакистанско момиче и така предизвиква поредица от разтърсващи събития. За да се защити от заплашителното семейство на Ясмин, Карстен се присъединява към тайно братство, в което участват възрастни и негови връстници, само за да открие, че групата може да бъде много по-опасна, отколкото би могъл да си представи. Младежът изчезва и никога не се връща.

Седем години по-късно, след като полицията не успява да открие нищо, Сине, сестрата на Карстен, предприема лично разследване заедно с журналиста Дан-Леви. То ще има ужасни последици, защото събужда дремещи, но опасни спомени. И подпалвачът, който дълго се е спотайвал, сега наблюдава действията на Сине с голям интерес и се страхува, че истината може най-накрая да излезе наяве...

В тази история нищо не е такова, каквото изглежда. Дори и винаги да откривате преди финала кой е истинският убиец, сега няма да успеете.