Полето - Роберт Зееталер

Полето
Автор: Роберт Зееталер
Обем: 190 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Атлантис-КЛ"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-06-23
Нашата цена: 12.65 лв
 

Ако мъртвите можеха да хвърлят поглед назад към живота си, за какво ли биха говорили?
В своя нов роман, завоювал челните места в престижните класации на най-продавани книги, Роберт Зееталер буквално ни засмуква във водовъртежа на своето въображение, оставяйки мъртвите да говорят за... живота естествено! За щастливите дни, за злополучните или комичните моменти в него, за провалите или за звездните си мигове – едни с тъга и носталгия, други със себеирония и смях.
Героите сякаш оживяват пред нас – пасторът, който загубва вярата си и подпалва църквата; лекомисленият Лени, който се увлича по хазарта и умира; леконравната Хайди, която е имала 68 мъже, но е обичала само един от тях; местният репортер, неосъществил мечтата си да стане писател; подкупният кмет, който цинично възкликва: „Но как бих могъл да дам, ако преди това не съм взел!“ и още и още човешки животи, всеки различен от другите, но и всеки свързан с другите.

Жалко, че авторът дава думата „само“ на двайсет и девет покойници, защото читателят е погълнат от романа му така, че би искал той да не свършва.
Франкфуртер Алгемайне Цайтунг

Роман за човешкото достойнство, способно да се запази дори в провалите.
Дойчландрадио Култур

Многогласието в хора на мъртвите в „Полето“ дава предпазлив отговор на въпроса какво е животът.
Дер Щандарт

Роберт Зееталер (род. 1966 г. във Виена) е сред най-известните съвременни австрийски писатели. Заради вроден зрителен дефект (19 диоптъра късогледство) получава основното си образование в училище за деца със зрителни увреждания. Завършва актьорско майсторство във Виена и участва в множество продукции в киното и телевизията, играе в различни театри във Виена, Берлин, Щутгарт и Хамбург. Автор е на романи и сценарии. Международна известност и редица литературни награди му носят книгите „Трафикантът“ и „Цял един живот“ (преведена и на български в издателство „Аквариус“). Живее в Берлин и Виена.