Душа на пеперуда. Размисли за един жизнен път - Мохамед Али, Хана Али

Душа на пеперуда. Размисли за един жизнен път
Автор: Мохамед Али, Хана Али
Обем: 248 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-07-05
Нашата цена: 18.20 лв
 

Книга разказваща за живота, професионалния път и религията на най-великия боксьор на всички времена. Това е специална компилация от мемоар и избрани духовни прозрения на Мохамед Али и спомените на неговата дъщеря Хана Али.

Непреходни добродетели като любов, мир и разбирателство оживяват върху страниците на книгата, подкрепени от суфистки притчи, лични истории, писма и стихове. Красотата и остротата на писане са толкова изумителни, колкото са и уменията на Мохамед Али на боксовия ринг.

„По време на боксовата ми кариера вие не виждахте истинския Мохамед Али; виждахте само бокс и много малка част от мен. След като се разделих с бокса, започнах същинската си дейност. Отправих се на пътешествие – пътешествието на любовта.“

„Душа на пеперуда“ е специална компилация от мемоар и избрани духовни прозрения на един от най-великите спортисти на всички времена. Непреходни добродетели като любов, мир и разбирателство оживяват върху страниците на книгата, подкрепени от суфистки притчи, лични истории, писма и стихове. Красотата и остротата на писане са толкова изумителни, колкото са и уменията на Мохамед Али на боксовия ринг.
Там, където се срещат красивите криле на пеперудата с безпощадното жило на пчелата, егото и емпатията, тленното и вечното – там започва и това житейско пътешествие на великия Мохамед Али.

Саймън Барнс, The Times
„Това не е книга, на която можеш да попаднеш всеки ден… Това е книга за любовта. В разговорите с дъщеря си Хана Али се разкрива като нежна и блага душа, която търси покаяние и смирение. Извинението към най-големия му противник Джо Фрейзър е трогателно.“

Мохамед Али
„Аз тичах по трудния път много преди да започна да танцувам с лека стъпка под светлината на прожекторите. Мразех всяка минута на обучение и тренировки, но си казвах: Не се отказвай. Страдай сега и живей останалата част от живота си като шампион!“

Мохамед Али е олимпийски шампион по бокс от Рим, 1960 г. в полутежка категория и трикратен световен шампион в тежка категория. Той и съпругата му Лони основават Центъра „Али“ в Луисвил, Кентъки, посветен на запазването и популяризирането на наследството и идеалите на Мохамед Али.

Хана Али е писателка и специалист по поведенчески проблеми, работи с деца от аутистичния спектър. Живее в Лос Анджелис заедно със съпруга си.