Тренировъчни тестове по български език и литература за 6. клас за външно оценяване и прием в гимназия (по новите програми) - Таня Петрова, Катерина Иванова, Илвие Конедарева, Божидар Георгиев

Тренировъчни тестове по български език и литература за 6. клас за външно оценяване и прием в гимназия (по новите програми)
Автор: Таня Петрова, Катерина Иванова, Илвие Конедарева, Божидар Георгиев
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "БГ Учебник"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-07-11
Нашата цена: 12.65 лв
 

Изданието съдържа 12 теми, изцяло съобразени с новите учебни програми. Всяка тема включва:

текст и втори източник на информация;
25 въпроса от затворен и от отворен тип;
текст за преразказ с дидактическа задача – сбит, подробен от името на герой или подробен от името на неутрален разказвач.
В края на сборника са поместени бланки, ключове с верните отговори, както и подробни указания за изпълнението на 25. задача – тълкуване на цитат или характеристика на герой.

Първият тест от сборника съдържа задачи изцяло върху преговор – както по български език, така и по литература.

Всеки от останалите тестове включва задачи върху учебния материал от 6. клас и задачи върху теми, изучавани в предходната година, за да може системно да актуализирате своите знания и да се чувствате уверени и спокойни на предстоящия изпит. Новият материал се въвежда постепенно, така че сборникът да може да ви служи максимално добре през цялата учебна година.

За улеснение на учениците под номера на теста е записан учебният материал от 6. клас, върху който са включени задачи.

С оглед на по-голямото разнообразие от типове задачи и упражняване на всички теми, включени в учебната програма, в тестовете не е спазен буквално форматът на изпита за НВО от 2019 г. Запазена е задачата за преобразуване на пряка реч, тъй като на този етап не е ясно дали тя отпада окончателно от формàта на изпита. Работата върху нея помага за усъвършенстването на уменията за преразказване.

Тестове, които следват напълно точно формàта на изпита от 2019 г., са предложени в сборника „Примерни тестове по български език и литература за 7. клас за външно оценяване и прием в гимназия“.