Портрет на една дама - Хенри Джеймс

Портрет на една дама
Автор: Хенри Джеймс
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2019-07-14
Нашата цена: 24.57 лв
 

Когато красивата Изабел Арчър пристига в Европа да живее с богатите си роднини, всички очакват младото момиче скоро да се задоми. Интелигентна и любознателна, Изабел е решена да се наслаждава на свободата, която голямото наследство й дава, и сама да определя съдбата си. Така отхвърля няколко примамливи предложения с идеята да се потопи в богатата културна атмосфера на Европа. Париж, Флоренция, Рим – Изабел е опиянена от разкриващите се пред нея възможности, търсейки във висините на духа и изкуството наслада и удовлетворение. Само че нито светът е толкова бляскав, нито хората са толкова добросърдечни, колкото Изабел си е представяла. Сблъсъкът с действителността ще подложи на проверка всичките й идеали и романтични въжделения.

Драматичен разказ за предателство и съкрушени мечти, но също и за силата на характера, който се калява само в огъня на страданието.

„Портрет на една дама“ е не само най-доброто произведение на Хенри Джеймс, но и една от най-забележителните книги на всички времена. Доказателство, че женската душа, обрисувана от перото на гений, докосва всяко следващо поколение със своята уловена човечност и неудържим порив към красотата.